Termeni și condiții

1. DEFINITII SI TERMENI

CenterIT este denumirea comercială al IT Support Center S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Arad, Str. Bucegi, Nr. 5BIS, Ap.43, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J02 /1522 /2008 , cod unic de înregistrare fiscală RO24375881 (în continuare “CenterIT” sau “noi“).
Vanzator – CenterIT.
Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, in baza unui acord de utilizare existent intre CenterIT si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.
Vizitator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CenterIT (electronic, telefonic, social media, etc.).
Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Vizitator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este in general asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului sub denumirea de “Nume Utilizator”.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail sau un nume de utilizator si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si/sau a tichetelor de suport care contin informatii despre Client. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
Site – platforma centerit.ro impreuna cu celelalte componente(blog/pagini prezntare continut/etc.) gazduita la adresa web centerit.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii.
Tichet Suport – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului o solicitare de asistenta(suport), pe baza unui contract incheiat in prealabil.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat sau nelistat pe Site, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului ca urmare a Contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Client, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientuluii.
Continut – reprezinta:

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Clientilor/Vizitatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Clientului.Vizitatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta, in conformitate cu politica de confidentialitate;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada, conform informatiilor de contactare;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia, conform informatiilor de contactare.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Vizitator fata de un produs/serviciu sau articol de blog. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun/Serviciu sau articol de blog putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele.
Comentariu – apreciere sau observatie, pe marginea continutului.
Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Vizitatori sau CenterIT cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Vizitatorului care a adresat o Intrebare in Site. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Vizitator sau CenterIT.
Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse/servicii similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre CenterIT, Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de tranzactii agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
Curier – Orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid conform legii.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face ulterior, dupa procesarea comenzii electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in cazul in care aceasta a fost achitata de catre Client.
2.4. Confirmarea de înregistrare a Comenzii primită de către Client automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele/serviciile pot fi livrate. Contractul se consideră încheiat în momentul în care Vânzătorul acceptă comanda transmisă de Client. Acesta este momentul primirii de către Client de la Vânzător, prin intermediul poştei electronice şi/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii
2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile/Serviciile achizitionate.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Client dupa aprobarea contului de catre Vanzator. Pentru motive justificate CenterIT isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau trimiterea unui Tichet suport, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel CenterIT. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al CenterIT, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta, in acord cu politica de confidentialitate.
3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, CenterIT isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Clientilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.4. CenterIT poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CenterIT are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/Clientul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii CenterIT.
3.7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
3.8 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a CenterIT, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/Vizitatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de CenterIT, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CenterIT asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al CenterIT.
5.3. Orice Continut la care Clientul/Vizitatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CenterIT si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea CenterIT cu referire la acel Continut.
5.4. Clientul/Vizitatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.
5.5. In cazul in care CenterIT confera Clientului/Vizitatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Vizitatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CenterIT pentru respectivul Client/Vizitator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Vizitator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CenterIT si/sau al angajatului/prepusului CenterIT care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
5.8.CenterIT isi asuma dreptul de a efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara o notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

6. COMANDA

6.1. Clientul/Vizitatorul poate efectua Comenzi pe Site prin contactarea CenterIT.
6.2. Prin trimiterea Comenzii Clientul/Vizitatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
6.3. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Vizitatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientul/Vizitatorul.
6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Clientul/Vizitatorul, in urma unei notificari prealabile adresate Clientul/Vizitatorul, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • preturile afisate pe site-ul CenterIT sunt rezultatul unei erori materiale;
 • produsul/produsele sau serviciul/serviciile comandata nu se mai afla pe stoc si acest lucru nu a fost actualizat pe site inainte de plasarea comenzii;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CenterIT, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client/Vizitator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. Clientul/Vizitatorul(persoana fizica) are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Clientul/Vizitatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Clientul/Vizitatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care Clientul/Vizitatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

6.6. In cazul in care Clientul/Vizitatorul(persoana fizica) decide sa se retraga din Contract, acesta va putea contacta CenterIT prin intermediul datelor de contact.
6.7. In cazul in care Clientul/Vizitatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data primirii produsului/produselor, in conditiile in care returul este agreat de catre Vanzator conform legii. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 • Cumparatorul are optiunea de a folosi suma care trebuie returnata pentru a plasa o comanda noua pe Site

6.8. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat si platit de catre Client/Vizitator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Vizitatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul/Vizitatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
6.9. Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:

 • “in stoc” - peste 3 bucati
 • “stoc limitat” – avem mai putin de 3 bucati
 • “in stoc furnizor” – Bunul nu este disponibil in stocul nostru. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, unul dintre consultantii nostri de vanzari te va contacta in cel mai scurt timp ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul nostru si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “precomanda” – Bunul nu este disponibil in stocul nostru si nici in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “precomanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul nostru
 • “momentan indisponibil” – momentan nu putem procura Bunul pentru ca nu se gaseste in stocul furnizorului.

7. PRODUSE SI SERVICII WEB

7.1. Aceste produse si servicii se refera la domeniul online(ex. Realizare website-uri, Gazduire, Dezvoltare aplicatii, etc.)
7.2. Clientul nu va putea utiliza aceste produse/servicii pentru

 • recomercializarea sau cedarea acestora catre terti, fara acordul prealabil scris al CenterIT
 • intr-un mod contrar practicii in domeniu sau legislatiei in vigoare.

7.3. CenterIT nu este raspunzator pentru folosirea incorecta a produselor/serviciilor de catre Clienti/Utilizatori, pentru folosirea produselor/serviciilor in alte scopuri decat cele prevazute in prezentul document, contractul incheiat intre Vanzator si Client sau in neconcordanta cu legislatia in vigoare. 7.4. CenterIT detine o licenta de proprietate intelectuala asupra produselor/serviciilor web. Clientul nu poate recomercializa sau ceda produsele/serviciile web catre terti, fara acordul prealabil scris al CenterIT. 7.5. CenterIT isi rezerva dreptul sa stabileasca limite sau sa extinda orice fel de suport oferit pentru serviciul contractat, si orele la care este disponibil. 7.6. Toate produsele/serviciile web oferite de CenterIT pot fi utilizate numai in scopuri legale. Sunt interzise transmiterea, stocarea sau prezentarea de informatii, date sau materiale care incalca legile romanesti si internationale. Printre acestea putem enumera, dar nu ne limitam numai la: materiale copiate fara permisiunea proprietarilor, materiale care profereaza amenintari sau cu caracter obscen, materiale "numai pentru adulti", materiale protejate de secrete comerciale sau cu un alt statut.

8. POLITICA DE TRIMITERE A EMAIL-URILOR

8.1. Pentru fiecare domeniu gazduit exista o limita de 250 de email-uri ce pot fi trimise pe ora, mai exact exista o limita de 4.16 email-uri pe minut. Daca depasiti aceasta limita, majoritatea email-urilor vor returnate cu o eroare de livrare. Daca acest lucru se intampla va dura o perioada pana veti putea transmite din nou email-uri. Va rugam sa asteptati cel putin o ora dupa incident pentru a trimite din nou email-uri.
8.2. Orice lista de email-uri mai mare decat 5,000 de adrese necesita o solutie semidedicata sau dedicata, si anume server VPS sau server dedicat. NOTA: NU este posibil sa trimiteti email-uri in continuu astfel: 250 email-uri pe ora x 24 de ore pe zi
8.3. Trimiterea de email-uri catre orice lista mai mare de 900 de adrese de email este permisa doar in perioadele cu incarcare redusa a serverelor. Aceste perioade sunt: Sambata si Duminica, iar de Luni pana Vineri intre orele 01:00AM si 08:00AM.
8.4.Toate liste de email trebuie sa fie de tipul Double Opt-In. Asta inseamna ca detinatorul adresei de email si-a exprimat explicit dorinta de a primi email-uri de la dumneavoastra si a confirmat ca adresa respectiva de email ii apartine. Nu permitem trimiterea de email-uri catre liste cumparate sau primite. Trimiterea de email-uri catre astfel de liste va fi interpretata ca SPAM si va duce la suspendarea neconditionata a site-ului dumneavoastra spre stergere.
8.5. Orice mesaj de nesolicitat va duce la suspendarea sau stergerea contului respectiv. Avem toleranta zero impotriva trimiterii de email-uri nesolicitate sau altor forme de spam.

9. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

9.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • in cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
 • produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat. In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
 • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientul/Vizitatorul şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
 • furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 • furnizarea de Bunuri/Servicii realizate după specificaţiile prezentate de Client/Vizitator sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Clientul/Vizitatorul;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • contractele în cazul cărora Clientul/Vizitatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Client/Vizitator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
 • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 • furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
 • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientul/Vizitatorul şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.
 • ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

10. CONFIDENTIALITATE - PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

10.1. CenterIT va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in cadrul Politicii de Confidentialitate.
10.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client/Vizitator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
10.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii, in acord cu politica de confidentialitate. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. CenterIT nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca politica de confidentialitate sau legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
10.4. Te rugam sa parcurgi Politicii de Confidentialitate., care face parte din prezentul Document.

11. COMUNICARI COMERCIALE

11.1. Vizitatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

 • prin modificarea setarilor din Contul de client;
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator;
 • prin contactarea Vanzatorului.

11.2. In urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Clientului/Vizitatorului Comunicari Comerciale cu privire la sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.
11.3. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie, in conformitate cu politica de confidentialitate. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj, prin modificarea optiunilor din Contul de client sau prin contactarea CenterIT

12. FACTURARE – PLATA

12.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului CenterIT includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
12.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Client/Vizitator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Clientului/Vizitatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare si sa achite factura.
12.3. Vanzatorul va transmite Clientului/Vizitatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de CenterIT, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, prin curier/posta, in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul de client sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Utilizator/Client in Contul sau.
12.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului/Utilizatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
12.5. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Vizitatorul/Utilizatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile prin curier/posta, in format electronic prin adaugarea acestora de catre CenterIT in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
12.6. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Clientului/Vizitatorului/Utilizatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
12.7. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Clientul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale). 12.8. Vanzatorul poate factura in avans suma totala sau partiala pentru produsele/serviciile oferite in anumite situatii.

13. LIVRAREA BUNURILOR

13.1. Vanzatorul va asigura livrarea produselor la dresa specificata de catre Utilizator/Client in cadrul Comenzii.
13.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
13.3. In cazul Bunurilor/Serviciilor Web furnizate de catre Vanzator, acesta va instala si configura produsele/serviciile specifice domeniului web sau a programelor software la adrele web(URL) specificate de catre Client/Utilizator

14. GARANTII

14.1. Toate Bunurile comercializate de catre CenterIT, cu exceptia Bunurilor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
14.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de CenterIT, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre S.C. IT Support Center S.R.L.
14.3. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului/Serviciului din Comanda, Clientului/Utilizatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
14.4. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul/Serviciul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei. Lipsa certificatului de garantie al Bunului/Serviviului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului/Serviciului catre Vanzator. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
14.5. In cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre CenterIT, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

15. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR/SERVICIILOR

15.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului/Utilizatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

16. RASPUNDERE

16.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul/Vizitatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
16.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
16.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Vizitatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termeni si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
16.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termeni si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Vizitatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.
16.5. Clientul este de acord sa nu ceara despagubiri si sa nu traga la raspundere CenterIT pentru nici o pretentie rezultata din utilizarea produselor/serviciilor web care prejudiciaza clientul sau o terta parte.

17. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

17.1. scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Vizitatorilor, in sectiunea "Blog". Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi pareri, intrebari, sugestii, comentarii, la calitatea, caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu etc.
17.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Vizitatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si da dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, sterge, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
17.3. Fiecare Utilizator/Client/Vizitator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
 • sa foloseasca doar limba romanasau sau engleza. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Vizitator;
 • sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site;
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
 • sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

17.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Vizitatorul va putea adauga si un Rating relevant pentru produs, articolul de blog sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului, articolului de blog sau serviciului. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Vizitatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

 • fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul, articolul de blog sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

17.5. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Vizitator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
17.6. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Vizitatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri..

18. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

18.1.Te rugam sa parcurgi Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare, care face parte din prezentul Document.

19. FORTA MAJORA

19.1. Vanzatorul nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

20. RECLAMATII

20.1.Reclamatiile clientilor se pot face in scris, prin intermediul datelor afisate in sectiunea "Contact". Acestea vor fi solutionate de către Vanzător in conformitate cu "Termeni si condiţiile" afişate pe site.

21. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

21.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Arad.

22. INFORMATII PRIVIND DEEE

22.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat. Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

 • clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;
 • colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;