SEO & Marketing

OPTIMIZARE SEO ȘI MARKETING

Optimizarea SEO pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization) este cea mai importantă componentă a unui site web, deoarece dacă site-ul tău nu este vizibil și bine poziționat în căutările de pe motoarele de căutare importante cum ar fi Google sau Bing, acesta este irelevant. Pe lângă optimizarea SEO, marketingul este de asemenea un instrument esențial.

Implementăm în mod automat ultimele tehnici SEO pentru toate proiectele noastre, dar oferim și servicii de optimizare SEO pentru site-uri existente, în măsura în care acest lucru e posibil și fezabil. Dacă site-ul tău este conceput și realizat prost, de cele mai multe ori e mai rentabilă construirea unui site nou.

SEO
SEO Marketing

DE CE SĂ NE ALEGI

 • On-Page SEO - Optimizarea conținutului și a cuvintelor cheie din meta
 • Off-Page SEO - Strategii de link building (backlinks) și social media
 • Performanță (Core Web Vitals) - Viteză optimă de încărcare a site-ului
 • Accesibilitate - Conformitate cu cele mai bune practici în domeniu
 • Marketing - Advertoriale și campanii publicitare Meta și Google Ads
 • Analiză - Determinarea cuvintelor cheie și analiza competitorilor
SEO Marketing

Avantaje

Prin optimizarea pentru motoarele de căutare (optimizare SEO), site-ul tău va apărea mai sus în clasamentul de căutare, ceea ce înseamnă că este mai probabil să fie vizitat de utilizatorii care caută informații sau produse. Aceasta duce la o creștere a traficului și a potențialilor clienți, ceea ce este crucial pentru afacerea ta online.

Optimizare SEO

Servicii SEO profesionale On-Page și Off-Page pentru o poziționare organică (fără plată) cât mai bună în rezultatele din căutările de pe motoarele de căutare importante - Google, Bing.

Marketing

Campanii profesionale Google Ads, Facebook, Instagram și Tik-Tok pentru maximizarea conversiilor prin alegerea cuvintelor cheie relevante și prin țintirea publicului relevant.

Analiză

Analiza SEO a unui site web constă într-un audit tehnic al paginii tale web (viteză de încărcare, accesibilitate, bune practici, etc.), analiza cuvintelor cheie și ranking-ul domeniului.

Întrebări frecvente

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO - Search Engine Optimization) reprezintă un set de tehnici și strategii aplicate pe un site web pentru a-l face mai vizibil și mai relevant în rezultatele organice ale motoarelor de căutare. Scopul principal al optimizării SEO este de a crește poziționarea unui website în căutările relevante pentru cuvinte cheie specifice în mod organic, reducând astfel bugetul alocat pentru marketing.

Pentru proiectele create de noi implementăm în mod automat toate tehnicile SEO, iar pentru site-uri care nu sunt create de noi oferim servicii profesionale de optimizare SEO în baza unui audit. Mai jos găsești principalele servicii SEO pe care le oferim:

 • Analiza și cercetarea cuvintelor cheie - Identificarea cuvintelor cheie relevante pentru conținutul și segmentul site-ului, care sunt căutate frecvent de către utilizatori. Aceste cuvinte cheie sunt utilizate apoi strategic în conținutul paginilor, în titluri, descrieri, URL-uri și în alte elemente HTML.
 • Optimizarea conținutului - Crearea și optimizarea conținutului de calitate, care oferă informații utile și relevante pentru utilizatori. Conținutul optimizat SEO trebuie să fie bine structurat, să conțină cuvinte cheie relevante, să ofere răspunsuri la întrebările utilizatorilor, să aibă o valoare reală și să fie unice.
 • Optimizarea structurii website-ului - Asigurarea unei structuri clare și ușor de navigat pentru website. Acest lucru include utilizarea unei arhitecturi logice a site-ului, crearea unei hărți a site-ului (sitemap), optimizarea URL-urilor, utilizarea de etichete de titlu și de descriere relevante pentru fiecare pagină (meta title și meta description), și implementarea de linkuri interne care să faciliteze navigarea utilizatorilor și a motoarelor de căutare în cadrul site-ului.
 • Optimizare tehnică - Asigurarea că website-ul tău respectă cerințele tehnice ale motoarelor de căutare. Aceasta implică optimizarea vitezei de încărcare a paginilor, asigurarea compatibilității mobile (responsive web design), optimizarea etichetelor meta, utilizarea corectă a elementelor HTML (H1, H2, etc.), crearea unui fișier robots.txt și a unui fișier sitemap.xml, implementarea schemei de marcări structurate, optimizarea imaginilor și a altor elemente multimedia, și alte optimizări tehnice necesare pentru o experiență și indexare mai bună. Având în vedere faptul că Google pune accent tot mai mare pe viteza și performanța unui site web, recomandăm clienților noștri să renunțe la elemente grafice sau multimedia inutile și să pună accent pe un conținut de calitate, deoarece utilizatorii și motoarele de căutare sunt interesate de găsirea cât mai rapidă a unor informații relevante, nemaiputându-se accent pe partea de design complex cu elemente animate. Un site web modern trebuie să aibă un design de calitate, cât mai simplu și original.
 • Link building - Obținerea de linkuri naturale de calitate către website-ul tău de la alte site-uri relevante și autoritare. Linkurile externe (backlink-urile) sunt un factor important pentru clasificarea în motoarele de căutare și pot ajuta la creșterea autorității și vizibilității domeniului tău.
Servicii SEO

SEO On-Page sau On-Site (optimizare SEO pe pagină) se referă la toate acțiunile și optimizările efectuate direct pe paginile website-ului pentru a îmbunătăți clasamentul acestuia în rezultatele organice ale motoarelor de căutare. Acest aspect al optimizării SEO se concentrează pe factorii care pot fi controlați și modificați în cadrul site-ului cum ar fi:

 • conținutul
 • cuvintele cheie folosite în cadrul conținutului
 • structura și organizarea site-ului
 • optimizarea url-urilor
 • titluri și descrieri meta
 • optimizarea imaginilor și a altor elemente multimedia
 • scheme pentru elemente structurate

SEO Off-Page sau On-Site (optimizare SEO în afara paginii) se referă la toate acțiunile și optimizările efectuate în afara paginilor proprii ale unui website, cu scopul de a îmbunătăți clasamentul în rezultatele motoarelor de căutare. În timp ce SEO On-Page se concentrează pe optimizarea conținutului și a structurii paginilor web de pe propriul website, SEO Off-Page se referă la factorii externi care influențează clasamentul unui site în motoarele de căutare și la creșterea autorității domeniului (domain authority) cum ar fi:

 • link building sau generarea de backlink-uri
 • social media marketing
 • marketing de conținut
 • activități de relații publice
 • participarea în forumuri și bloguri
 • advertoriale
 • înscrierea în directoare web

Prețul pentru optimizarea SEO poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, precum:

 • Dimensiunea și complexitatea site-ului - Site-urile mai mici și mai simple pot necesita mai puțin timp și efort pentru a fi optimizate, iar astfel costurile pot fi mai mici. În schimb, site-urile mai mari, cu structuri complexe și conținut extins, pot necesita mai multă muncă și resurse, ceea ce poate duce la costuri mai mari.
 • Industrie, obiective și concurența - Dacă dorești să obții o clasare foarte bună în rezultatele motorului de căutare pentru cuvinte cheie extrem de competitive, acest lucru poate necesita o investiție mai mare în optimizarea SEO. Concurența puternică în industria ta poate afecta, de asemenea, costurile necesare pentru a atinge obiectivele tale.
 • Servicii necesare - Costurile pot varia în funcție de tipul de servicii de SEO pe care le cauți. Acestea pot include analiză și audit SEO, optimizare on-page și off-page, cercetare de cuvinte cheie, crearea de conținut, link building, monitorizarea performanței și raportare etc.

Este important să ai în vedere că optimizarea SEO este un proces continuu și pe termen lung. Rezultatele nu apar imediat și poate fi necesară o investiție continuă pentru a menține și îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare. Deși nu îți putem oferi un cost exact fără o analiză prealabilă, în general, serviciile de optimizare SEO pot varia de la câteva sute de euro până la câteva mii de euro, în funcție de nevoile și obiectivele tale.Cere o cotație

Optimizarea SEO este esențială pentru orice site web de succes, deoarece ajută la îmbunătățirea vizibilității și accesibilității site-ului în căutările organice (neplătite) pe motoarele de căutare, cum ar fi Google sau Bing. Dacă site-ul tău nu este găsit de către utilizatori, acesta este inutil. În esență, optimizarea SEO își propune să crească traficul organic către site-ul tău prin îmbunătățirea poziționării site-ului în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare pentru cuvintele cheie relevante. Clasamentul în primele rezultate, în special în ceea ce privește căutările relevante, poate crește conversiile și construi încrederea utilizatorilor în afacerea ta. Utilizatorii asociază în general primele rezultate cu încredere și credibilitate. Strategia pe termen mediu și lung al unui site web trebuie să fie diminuarea traficului plătit și creșterea traficului organic. Comparativ cu alte metode de marketing digital, cum ar fi publicitatea plătită, optimizarea SEO poate oferi rezultate durabile și sustenabile pe termen lung. După ce ai obținut un clasament bun și o vizibilitate crescută, nu mai trebuie să plătești pentru clicuri sau afișări, ceea ce reduce semnificativ costurile pe termen lung.

Publicitatea online se referă la promovarea produselor, serviciilor sau brandurilor prin intermediul internetului. Aceasta implică utilizarea diferitelor canale și tehnici online pentru a ajunge la publicul țintă și a obține rezultatele dorite. Publicitatea online poate fi realizată prin intermediul mai multor platforme și canale, inclusiv site-uri web, motoare de căutare, rețele de socializare, email marketing și multe altele.

Prin publicitatea online, companiile își pot promova afacerile și mesajele de marketing în mod eficient și pot ajunge la audiențe specifice într-un mod mai direcționat. Aceasta oferă o serie de avantaje, inclusiv:

 • Targetare precisă - Publicitatea online permite selectarea și segmentarea precisă a audienței către care se dorește să se ajungă. Poți alege criterii demografice, geografice, interese și comportamente pentru a asigura că mesajul tău ajunge la publicul tău țintă.
 • Măsurabilitate și analiză - Una dintre marile avantaje ale publicității online este capacitatea de a măsura rezultatele și de a obține date și analize detaliate despre performanța campaniilor tale. Poți monitoriza click-uri, conversii, vizualizări, costuri și alte metrice relevante pentru a evalua eficacitatea campaniilor și pentru a face ajustări și optimizări în timp real.
 • Flexibilitate și personalizare - Publicitatea online oferă flexibilitate în ceea ce privește bugetul și durata campaniilor. Poți începe cu bugete mici și le poți ajusta în funcție de rezultatele obținute. De asemenea, poți personaliza mesajele și conținutul publicitar pentru a se potrivi cu audiența țintă și pentru a obține un impact mai mare.
 • Expunere globală - Datorită caracterului global al internetului, publicitatea online poate ajunge la audiențe din întreaga lume. Acest lucru permite companiilor să se extindă și să atingă piețe noi și să-și dezvolte afacerile la nivel global.
 • Costuri mai reduse - Comparativ cu publicitatea tradițională, publicitatea online poate fi mai accesibilă din punct de vedere financiar, în special pentru afacerile mici și mijlocii. Există opțiuni de publicitate cu buget redus și posibilitatea de a plăti doar pentru rezultatele obținute, cum ar fi click-urile sau acțiunile de conversie.

Publicitatea online reprezintă o componentă esențială a strategiilor de marketing digital și poate oferi rezultate semnificative în creșterea vizibilității, a traficului și a vânzărilor.

Costurile pentru o campanie de Google Ads sau Meta (Facebook / Instagram Ads) pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Relevanța și calitatea campaniei - Google Ads și Meta iau în considerare factori de calitate, cum ar fi relevanța anunțurilor, experiența utilizatorilor și istoricul campaniilor anterioare. Dacă campania ta este relevantă și oferă o experiență de calitate, poți obține costuri mai mici și o performanță mai bună. De aceea este foarte importantă o analiză prealabilă realizată în mod profesionist pentru a crea o campanie bine targetată pe cuvintele cheie relevante.
 • Bugetul alocat - Poți stabili un buget zilnic sau total pentru campanie, iar costurile vor depinde de suma pe care o aloci pentru a plăti pentru click-uri, afișări, conversii sau acțiuni specifice.
 • Competiția pentru cuvintele cheie sau audiența - Dacă cuvintele cheie sau audiența către care te dorești să te adresezi sunt foarte competitive, costurile pot fi mai mari. Competiția determină prețurile pentru click-uri sau afișări.
 • Tipul de anunțuri și obiectivele campaniei - Costurile pot varia în funcție de tipul de anunțuri pe care le alegi și de obiectivele campaniei tale. De exemplu, anunțurile video sau anunțurile cu obiective specifice, cum ar fi generarea de lead-uri sau vânzările directe, pot implica costuri diferite.

Este important să ai în vedere că atât Google Ads, cât și Meta utilizează un sistem de licitare, unde plătești pentru click-uri sau afișări în funcție de concurență și de calitatea campaniei tale. Prețurile pot varia în funcție de licitații și de algoritmul utilizat pentru a decide poziționarea anunțurilor. În general, costurile pentru o campanie de Google Ads sau Meta pot începe de la câțiva euro pe zi și pot ajunge la câteva zeci sau sute de euro, în funcție de obiectivele și resursele investite.

De cele mai multe ori, lumea e foarte reticentă în a plăti campanii publicitare online, în special în România deoarece nu înțeleg importanța acestora. Spre exemplu un magazin online nou, nu va apărea în căutările organice Google după lansare, astfel că nu are cum să aibă vizitatori și vânzări. O strategie corectă este aceea de a investi mai mult în publicitate la început, reducând bugetele pentru publicitate pe măsură ce fidelizează clienți și crește în căutările organice. Trebuie să ții cont de faptul că traficul unui site web este un factor esențial pentru poziționarea în căutările organice și să ai în vedere importanța marketingului online deoarece reclama este sufletul comerțului.Cere o cotație

Ce spun clienții noștri

https://musatoiu.com musatoiu
Alexandru M.
Am 2 site-uri facute de Cristi, ambele profi. Apar primele în căutari pe Google, fără să fi fost nevoie de Google Ads. Comunicare foarte bună și seriozitate. Recomand cu drag!
https://magazinuldecartuse.ro magazinuldecartuse
Cristian Z.
Cea mai bună echipă de web development. Am apreciat faptul că s-au ocupat de tot ce ține de un magazin online, de la design, branding, configurarea catalogului, SEO, marketing și întreținere. Suport excelent și rapid. Recomand!
https://bricostar.ro bricostar
Dorin P.
Îmi depășesc așteptările de fiecare dată când lucrez cu ei! Sunt prietenoși, informați, clari, foarte răbdători și rapizi în ceea ce privește solicitările mele. Recomand cu încredere.