BLOG

Windows 10

Prezentare Windows 10

Windows 10 este noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft. Viziunea din spatele noului sistem de operare este aceea de a unifica toate dispozitivele fixe și mobile precum: PC, Laptop, Windows Phone, Xbox One, Surface Hub și HoloLens în jurul unui nucleu intern comun. Toate produsele Microsoft vor avea o arhitectură software comună și aplicația Windows Store care se va extinde pe toată platforma Windows Runtime introdusă încă de la Windows 8. Windows 10 va integra noile servicii și platforme cum ar fi Cortana(un asistent personal inteligent), un sistem de notificări comun pentru toate dispozitivele utilizatorului și noi caracteristici Xbox Live. De asemenea, Internet Explorer va fi înlocuit de un nou browser numit Edge. În primul an, utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1 vor putea face upgrade gratuit la noul sistem de operare.

Principalele caracteristici:

Meniul Start: Microsoft va reintroduce Meniul Start care aduce cu el un nou spațiu personalizabil pentru aplicațiile preferate si module live.
Totul se execută într-o fereastră: Aplicațiile din Windows Store se vor deschide similar aplicațiilor desktop putând fi redimensionate, mutate, minimizate și închise.
Îmbunătățiri la aranjarea ferestrelor active: Veți putea avea patru aplicații deschise pe același ecran în cadrul unui design nou. Windows va face inclusiv sugestii pentru umplerea spațiului gol cu alte aplicații active.
Buton Task View: Veți putea comuta mai rapid între aplicații, fișiere sau spații de lucru.
Mai multe spații de lucru (Multiple Desktops): Veți putea crea mai multe desktop-uri pentru diferite scopuri sau proiecte putând comuta cu ușurință între ele.
Găsiți fișiere mai rapid: File Explorer va afișa fișierele recente și folderele vizitate frecvent, pentru a vă ușura munca .

Cerințe sistem

  • Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai mult
  • RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) sau 2 GB (64-bit)
  • Spațiu stocare: 16 GB
  • Placă video: Compatibilă Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM
  • Cont Microsoft și acces Internet

Din experiența avută cu Windows 8 și 8.1 recomandăm minim 4GB Ram și un HDD-7200rpm (de preferat SSD)

0

Lasă un comentariu

Răspuns la Some User